Güneşli meydanı Kirazlı cad No:47/32 Boğaz iş merkezi Kat: 3, Bağcılar/İstanbul
Ehliyet sınavlarında ilk 4 defa başarısız olabilirsiniz. Sonrasında 4 sınav hakkı daha kazanabilirsiniz.
Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.
Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Ehliyet sınavında yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemez.
Sınav süresi, 60 dakikadır.
E imzalı sürücü raporunuzun çıktısı ile 1 adet biyometrik fotoğraf, harcınızı yatırıp randevunuzu alıp, nüfus müdürlüğünü teslim edip ehliyetinizi alabilirsiniz.
Başarı puan barajı her ders için 100 üzerinden 70 puandır.
Mevcut ehliyet belgesi olanlar yazılı sınavdan muaf tutulurlar. Yeni almak istedikleri ehliyet belgesinin sadece direksiyon sınavlarına girerler.
Sertifikanız yeterli olmayacaktır. Ehliyet belgenizi almanız durumunda araç kullanma hakkı size sunulacaktır.
Bağlı bulunduğunuz Sürücü Kursu’nuza danışarak yazılı sınava giriş belgenizi ve direksiyon sınav güzergahınızı öğrenebilirsiniz.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu sınav yeterliliği olan öğretmenlerden oluşmaktadır.
Tüm ilkokul mezunları ehliyet belgesi sahibi olabilirler.
Stajyer ehliyet kazanmış olduğunuz ehliyet belgesinin verilen tarih itibari ile 2 (iki) yıl boyunca 70 ceza puanı üzerinden değerlendirilmesi anlamına gelmektedir.
Ehliyeti var olup yaşadığı bir hastalık veya kaza sonucu engel durumu görülen sürücüler için hastaneden H (Engelli) Grubu Sürücü Olur sağlık raporunu almaları gerekmektedir. Ehliyet yazılı sınavından muaf olup özel donanımlı engelli araçlar ile tekrar direksiyon sınavına tabi tutulurlar.
Ehliyet hakkı kazanmış olmanız durumunda Türkiye’nin herhangi bir yerinde harçınızı yatırıp başvuru yaparak ehliyet belgesini alabilirsiniz.
Ehliyet için en az 16 yaşında olmanız gerekmektedir. Ehliyet yaşları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Sınava geç kalmamak için mutlaka en az yarım saat öncesinden sınav yerinde olmanız sizin faydanıza olacaktır. Sınav zamanında sınav yerinde değilseniz sınava giremezsiniz.
Nüfus Cüzdanı varsa Ehliyet, 1 Biometrik Fotoğraf, Diploma (Mezun ise) / Öğrenci Belgesi (Mezun Değilse), Sağlık Raporu
Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport), Eski sürücü belgeniz (eski ehliyetiniz), Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu, Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu.
Teorik sınav, ehliyet almak için alınması gereken ilk sınavdır. Bu sınavda, trafik kuralları, ilk yardım, motor ve araç tekniği konularından sorular sorulur. Sınavda başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekir. Teorik sınav ücreti,ehliyet sınıfına bakılmaksızın 750 TL'dir. Bu ücret sınav başvurusu sırasında anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırılır.
2024 İtibariyle A1 A2 A sınıfı ehliyetin toplam harç ücreti: 2.528,40TL , B sınıfı ehliyetinin toplam harç ücreti: 5.165,45TL. C CE D sınıfı ehliyeti harç ücreti: 7.803,50TL olmuştur.